Kérem várjon!
8 szerencsés jel
Nyitó oldal
Mantra
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Buddhista közösségünk tagja a nemzetközi Nepáli-Bhutáni Buddhista Drukpa Kagyü közösségnek. Szellemi tanítónk és mentorunk: Tiszteletreméltó Kalsang Lama (Khenpo), Sangye Choeling Kolostorok vezető lámája (Khenpoja), Sangye Choeling kolostor, Nepál, Kathmandu. Buddhista közösségünk elkötelezett a több ezer éves buddhista szellemi hagyományok mellett és azok tapasztalataira támaszkodik. Közösségünk a "széles ösvény Rimé" szellemében mutat utat a buddhizmus iránt érdeklődőknek. Magyarországi Buddhista Közösségünk a tanítások eredeti tisztaságát megtartva arra törekszik, hogy a gyakorlati ösvény megtalálásában segítséget nyújtson minden érdeklődőnek vallási elkötelezettségtől függetlenül.
Kalsang Láma
Tiszteletreméltó
Lama Kalsang közösségünk
„szellemi vezetője” és tanítója.

Lama Kalsang,
Sangye Choeling kolostor
Nepal, Kathmandu

tovább információ itt...
  Trulku Jigme Choeying Norbu
Őeminenciája
Trulku Jigme Choeying Norbu
beiktatási ünnepsége

tovább információ itt...
Ajánlja nekünk adójának 1%-át! Önnek csak egy aláírás!
Templomunkat adományokból tartjuk fent. Kérünk, Te is segítsd működésünket,
hogy minél több embernek segíthessünk dharma tanításban, oktatásban és meditációban!

Ha nekünk ajánlotta adója 1%-át, kérjük töltse ki alábbi űrlapot (név, e-mail cím).
Köszönjük.
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Adószám: 18295823-1-41
Dalai Láma
SOHA NE ADD FEL

Soha ne add fel. Bármi történjék is,
soha ne add fel.
Erősítsd meg a szíved.
Országodban túl sok
energiát fordítanak
az ész fejlesztésére,
ahelyett, hogy a szívűket edzenék.
Légy együttérző
a barátaidon kívül
mindenki mással is.
Légy együttérző.
Dolgozz lelked és
egyben a világbékéjéért.
Dolgozz a békéért és hallgass rám:
Soha ne add fel.
Nem számít, mi zajlik körülötted,
nem számít mi történik
Soha ne add fel”. .

Őszentsége, a XIV. Dalai Láma

Mani Kerék
Az imamalom több millió nagyon pici betűvel írt mantrát - a világ minden lényének szóló jókívánságot tartalmaz: jó egészség, béke, szerencse, jólét, azaz minden lényt szolgáló szellemi, anyagi gyarapodás. Pörgessük meg és kívánjuk közben, hogy ezek a jókívánságok teljesüljenek. Forgatása vallásos érdemeket szerző cselekedetnek számít, melynek révén azok a hívő laikusok is szerezhetnek újabb és újabb érdemeket, akik nem tudják olvasni a szent szövegeket. A henger minden fordulata a papírtekercsen lévő összes imaformula, mantra megismétlésével, elmondásával egyenértékű. Lényeges szempont, hogy az imamalmot mindig az óramutató, azaz a nap járásával megegyező irányban kell forgatni, úgy ahogy a buddhisták a szent helyeket körüljárják.
A hat szótag segít
a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.
1. Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja;
2. Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakrolásának megvalósítását segíti elő;
3. Ni a türelem (a várakozás) és a türelem (mások elviselése) gyakorlását mozdítja elő;
4. Päd a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni;
5. Me a koncentrálásban segít;
6. Hum a bölcsesség gyakorlásában segít.

Legújabb híreink
2014. november 21. péntek, 15:23
Újhold napján pudzsa
2014.11.22.szombat 10-12.00

Újhold napján pudzsa , közösségi szertartást tartunk melyre szeretettel várunk minden tagunkat és a meghívottakat. Mantra Buddhista Dharma Központban 1046 Budapest Szent László tér 7.

2014. november 21. péntek, 15:23
Szangha tagoknak meditáció
2014.11.30 vasárnap 9-17.00

Szangha tagoknak egésznapos elvonulás 24h fogadalommal.

2014. november 11. kedd, 17:47
10 milliószoros nap, Dharmacsakra nap ,2014.11.13. csütörtök
A negyedik 10.000.000 nap:Visszatérés napja : Lhabab Düchen

10 milliószoros nap, Dharmacsakra nap ,2014.11.13. csütörtök
12.00-18.00. filmvetítés ,beszélgetés a buddhizmusról ,tea. du. tibeti tea.

18.00-20.00 pudzsa szertartást tartunk melyre szeretettel várunk minden tagunkat és a meghívottakat.

Mantra Magyarországi Buddhista Egyház 1046 Budapest Szent László tér 7.

A negyedik 10.000.000 nap:Visszatérés napja : Lhabab Düchen = "A mennybemenetel napja"A Lhabab Düchen, azaz a negyedik tízmilliószoros nap pedig a kilencedik holdhónap 22. napja. A mennybemenetel napján Buddha az égiek közé ment, hogy tanításait az isteneknek is elmondja, és hogy köszönetet mondjon az édesanyjának, amiért segített neki kiszabadulni az élet körforgásából. Hívei kérésére azonban nem maradt az égiek között, hanem Visvakarma isten létráján visszatért a földre.

http://www.buddhistaegyhaz.hu/dharma…

A tibeti hagyományok szerint minden évben van 4 Buddha nap, amikor a pozitív és a negatív teremtő energiák egyaránt felerősödnek, azaz 10 milliószoros erővel hatnak. A tibeti buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak.
A négy legjelentősebb Buddhista ünnepnap ( Düchen -jeles alkalom), avagy azon napok, amikor a pozitív cselekedetre és pozitív gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat.Ez mind a pozitív, előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő akaratra, mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésed Útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra egyaránt igaz. Minden megnyilvánulásod, tetted következményei tízmilliószorosan hatnak és hatnak vissza rád.
A mindennapokra is igaz, hogy gondolkodásod határozza meg valóságodat. Te tervezed meg Utadat, Te teremted meg körülményeidet, kapcsolataidat, kapcsolataid minőségét. Te választod meg, hogy kivel és mivel kívánsz kapcsolatba kerülni földi léted során. Ahogy minden anyagi létezés egy teremtő gondolat eredményeként jön létre, úgy minden ami a világodat meghatározza a te teremtményed.

Alapvetően azok a gondolataid határozzák meg valóságodat, amelyeket nap mint nap elgondolsz. Amennyiben ezek előremutató a saját értékítéleted szerint pozitív gondolatok, akkor a valóságod is olyan lesz, amilyet szeretnél. Amennyiben viszont gondolataid minőségét számodra el nem fogadható gondolatok többsége határozza meg, akkor nem érzed jól magad a bőrödben.

Tízmilliószoros napok 2014-ban
• 2014. március 16. vasárnap Csodák ünnepe (Chotrul Düchen)
• 2014. június 13. péntek Születés, megvilágosodás és eltávozás napja (Saka Dawa Düchen
• 2014. július 31. csütörtök Tankerék nap (Chokhor Düchen)
•2014. november 13. csütörtök Visszatérés napja (Lhabab Düchen

A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor nagy lépést tudsz abban az irányban tenni, hogy megszabaduljál nem szeretett gondolataidtól. Amennyiben e gondolatok alapján cselekedni is hajlandó vagy nagy lépést tehetsz arra, hogy megszabadulj el nem fogadható, régi szokásaidtól, érzelmeidtől vagy tetteidtől.