Kérem várjon!
8 szerencsés jel
látogatók száma: 1803721 fő
zene ki/be
Nyitó oldal
Mantra
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Buddhista közösségünk tagja a nemzetközi Nepáli-Bhutáni Buddhista Drukpa Kagyü közösségnek. Szellemi tanítónk és mentorunk: Tiszteletreméltó Khenpo Kalsang, Sangye Choeling Kolostorok vezető Khenpoja (Lámája, Sangye Choeling kolostor, Nepál, Kathmandu.) Buddhista közösségünk elkötelezett a több ezer éves buddhista szellemi hagyományok mellett és azok tapasztalataira támaszkodik. Közösségünk a "széles ösvény Rimé" szellemében mutat utat a buddhizmus iránt érdeklődőknek. Magyarországi Buddhista Közösségünk a tanítások eredeti tisztaságát megtartva arra törekszik, hogy a gyakorlati ösvény megtalálásában segítséget nyújtson minden érdeklődőnek vallási elkötelezettségtől függetlenül.
Khenpo Kalsang
Tiszteletreméltó
Khenpo Kalsang közösségünk
„szellemi vezetője” és tanítója.

Khenpo Kalsang,
Sangye Choeling kolostor
Nepal, Kathmandu

tovább információ itt...
  Trulku Jigme Choeying Norbu
Őeminenciája
Trulku Jigme Choeying Norbu
beiktatási ünnepsége

tovább információ itt...
Ajánlja nekünk adójának 1%-át! Önnek csak egy aláírás!
Templomunkat adományokból tartjuk fent. Kérünk, Te is segítsd működésünket,
hogy minél több embernek segíthessünk dharma tanításban, oktatásban és meditációban!

Ha nekünk ajánlotta adója 1%-át, kérjük töltse ki alábbi űrlapot (név, e-mail cím).
Köszönjük.
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Adószám: 18295823-1-41
Dalai Láma
SOHA NE ADD FEL

Soha ne add fel. Bármi történjék is,
soha ne add fel.
Erősítsd meg a szíved.
Országodban túl sok
energiát fordítanak
az ész fejlesztésére,
ahelyett, hogy a szívűket edzenék.
Légy együttérző
a barátaidon kívül
mindenki mással is.
Légy együttérző.
Dolgozz lelked és
egyben a világbékéjéért.
Dolgozz a békéért és hallgass rám:
Soha ne add fel.
Nem számít, mi zajlik körülötted,
nem számít mi történik
Soha ne add fel”. .

Őszentsége, a XIV. Dalai Láma

Mani Kerék
Kérjük kattintson az egyik imamalomra a forgatáshoz!
ennyien forgatták: 98241 (utoljára: 2015-03-03 23:27:36)
Az imamalom több millió nagyon pici betűvel írt mantrát - a világ minden lényének szóló jókívánságot tartalmaz: jó egészség, béke, szerencse, jólét, azaz minden lényt szolgáló szellemi, anyagi gyarapodás. Pörgessük meg és kívánjuk közben, hogy ezek a jókívánságok teljesüljenek. Forgatása vallásos érdemeket szerző cselekedetnek számít, melynek révén azok a hívő laikusok is szerezhetnek újabb és újabb érdemeket, akik nem tudják olvasni a szent szövegeket. A henger minden fordulata a papírtekercsen lévő összes imaformula, mantra megismétlésével, elmondásával egyenértékű. Lényeges szempont, hogy az imamalmot mindig az óramutató, azaz a nap járásával megegyező irányban kell forgatni, úgy ahogy a buddhisták a szent helyeket körüljárják.
A hat szótag segít
a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.
1. Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja;
2. Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakrolásának megvalósítását segíti elő;
3. Ni a türelem (a várakozás) és a türelem (mások elviselése) gyakorlását mozdítja elő;
4. Päd a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni;
5. Me a koncentrálásban segít;
6. Hum a bölcsesség gyakorlásában segít.

Meditáció a Magyar Természettudományi Múzeumban.
2015.03.08. vasárnap 13.00 óra


Döbbenet! Kiderült, hogy egy 900 éve mumifikálódott szerzetes van egy Budapesten kiállított szoborban!

MEGHÍVÓ:
Mindenkinek szól, aki meditál, jógázik vagy szeretne részt venni a szertartáson.
A kiállításba maximum 500 embert tudunk fogadni,
ezért előzetes regisztráció szükséges.
Ennek díja: 1000 Ft/ fő.
Aki regisztrál, az a Múmiavilág kiállítást ezen a napon térítésmentesen tekintheti meg.

A belépőjegy fizethető átutalással vagy a helyszínen.
Ha átutalta a jegy árát az átvehető 2015.03.08-án a Múzeumban a bejáratnál
10:00 - 12:45 óra közötti időpontban.Infó:
E-mail: buddhistaegyhaz@gmail.com
Telefon: Berencsy Tina 06 30 9624 764

Kiállítás:
Magyar Természettudományi Múzeum,
Múmiavilág kiállítás
1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.
Legújabb híreink
2015. március 2. hétfő, 15:24
10.milliószoros nap -Dharmacsakra nap ,Csodák ünnepe
Csodák Ünnepe szertartás: 2015.03.05 csütörtök 18.00-21.00

2015. március 05. csütörtök , 18.00.  Gánapudzsa szertartást és ünnepséget   tartunk melyre szeretettel várunk minden tagunkat és a meghívottakat.  Mantra Magyarországi Buddhista  Egyházközösség  1046 Budapest Szent László tér 7.
Belépő/Támogatás: 1.000.-Ft  ,  Tagoknak és Pártolótagoknak díjtalan.

Csodák ünnepe: Az első 10.000.000 nap: Chotrul Düchen = "A vajmécsesek ünnepe"
Az első tízmilliószoros nap az első holdhónap 15. napjára esik. Ez hatalmas jelentőséggel bíró nap. Ez tibeti nevén a Chotrul Düchen, magyarul a vajmécsesek ünnepe. Ezen a napon a tibetiek hagyományosan jakvajból készült - manapság már használnak növényi olajból vagy tisztított vajból formált gyertyákat is -, virág-, madár- vagy fa alakú lámpásokat gyújtanak, hogy megemlékezzenek Buddha csodálatos tetteiről, amelyeket követői hitének megerősítésére hajtott végre.

A tibeti hagyományok szerint minden évben van 4 Buddha nap, amikor a pozitív és a negatív teremtő energiák egyaránt felerősödnek, azaz 10 milliószoros erővel hatnak. A tibeti  buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak.

Tízmilliószoros napok 2015-ben
• 2015. március 5.
• 2015. június 2.
• 2015. július 20.
• 2015. november 3.

A négy legjelentősebb Buddhista ünnepnap ( Düchen -jeles alkalom), avagy azon napok, amikor a pozitív cselekedetre és pozitív gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat.Ez mind a pozitív, előremutató fejlődést segítő gondolatokra, érzelmekre, a szeretettel teljes szándékokra, az előre vivő akaratra, mind az ennek ellenkezőjét képviselő negatív, visszahúzó, fejlődésed Útját nem segítő gondolatokra, érzelmekre, megnyilvánulásokra, szándékokra és akaratra egyaránt igaz. Minden megnyilvánulásod, tetted következményei tízmilliószorosan hatnak és hatnak vissza rád.

Buddha és a Dharmacsakra napok
A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván: ez az első holdhónap 15. napja, a negyedik holdhónap 15. napja, a hatodik holdhónap 4. napja és a kilencedik holdhónap 22. napja.

Az első 10.000.000 nap: Chotrul Düchen = "A vajmécsesek ünnepe"
Az első tízmilliószoros nap az első holdhónap 15. napjára esik. Ez hatalmas jelentőséggel bíró nap. Ez tibeti nevén a Chotrul Düchen, magyarul a vajmécsesek ünnepe. Ezen a napon a tibetiek hagyományosan jakvajból készült - manapság már használnak növényi olajból vagy tisztított vajból formált gyertyákat is -, virág-, madár- vagy fa alakú lámpásokat gyújtanak, hogy megemlékezzenek Buddha csodálatos tetteiről, amelyeket követői hitének megerősítésére hajtott végre.

A második 10.000.000 nap: Saka Dawa Düchen = "A születés, a megvilágosodás és a halál napja"
A második jeles nap a negyedik holdhónap 15. napja. Ezt a jeles napot a tibetiek Saka Dawa Düchen-nek nevezik, és valóban fontos ünnep ez a buddhisták körében, hiszen a tradíciók szerint a holdnaptárban ugyanerre a napra esett Buddha születése, majd megvilágosodása 35 éves korában, és végül a halála, vagyis belépése a nirvánába is.

A harmadik 10.000.000 nap: Chokhor Düchen = "Az imakerék ünnepe"
A Chokhor Düchen a harmadik a hatodik holdhónap 4. napja, ez a jeles nap éppen mára esik! Ezen az ünnepen a tibetiek Buddha első beszédére, a Négy Nemes Igazság tanára emlékeznek. Buddha éppen hét héttel a megvilágosodása után kezdte el hívei tanítását, méghozzá a legenda szerint az indiai istenek, Indra és Brahma kérésére.

A negyedik 10.000.000 nap: Lhabab Düchen = "A mennybemenetel napja"
A Lhabab Düchen, azaz a negyedik tízmilliószoros nap pedig a kilencedik holdhónap 22. napja. A mennybemenetel napján Buddha az égiek közé ment, hogy tanításait az isteneknek is elmondja, és hogy köszönetet mondjon az édesanyjának, amiért segített neki kiszabadulni az élet körforgásából. Hívei kérésére azonban nem maradt az égiek között, hanem Visvakarma isten létráján visszatért a földre.

A mindennapokra is igaz, hogy gondolkodásod határozza meg valóságodat. Te tervezed meg Utadat, Te teremted meg körülményeidet, kapcsolataidat, kapcsolataid minőségét. Te választod meg, hogy kivel és mivel kívánsz kapcsolatba kerülni földi léted során. Ahogy minden anyagi létezés egy teremtő gondolat eredményeként jön létre, úgy minden ami a világodat meghatározza a te teremtményed. Alapvetően azok a gondolataid határozzák meg valóságodat, amelyeket nap mint nap elgondolsz. Amennyiben ezek előremutató  a saját értékítéleted szerint  pozitív gondolatok, akkor a valóságod is olyan lesz, amilyet szeretnél. Amennyiben viszont gondolataid minőségét számodra el nem fogadható gondolatok többsége határozza meg, akkor nem érzed jól magad a bőrödben.

A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor nagy lépést tudsz abban az irányban tenni, hogy megszabaduljál nem szeretett gondolataidtól. Amennyiben e gondolatok alapján cselekedni is hajlandó vagy nagy lépést tehetsz arra, hogy megszabadulj el nem fogadható, régi szokásaidtól, érzelmeidtől vagy tetteidtől.
avaslatok az e napi tevékenységekre

Fontos, hogy ezeken a napokon tudatosabbak legyetek, mint máskor. Arra gondoljatok, amit teremteni szeretnétek az életetekben: harmóniát, békét, bőséget. Legyetek alázatosak, megbocsátóak. Engedjétek, hogy a szeretet járja át és ragyogja be napotokat, majd terjesszétek ki ezt az érzést önmagatokból minden érző lény iránt. Képzeljétek el bolygónkat békésnek, szeretettelinek, termékenynek, egészségesnek! Ha negatív érzelmeitek, gondolataitok merülnek fel, nyilvánítsátok ki, hogy elengeditek őket. Gondolataitokat alakítsátok át pozitívra. Nagy terheitek feloldását is érdemes ezekre a napokra időzíteni.

Kiemelten fontos, hogy ezeken a napokon arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben! Figyelj magadra és légy tudatos! Ellenőrizd gondolataidat, a benned felmerülő érzelmeket. Az elkerülhetetlenül felmerülő negatív gondolatokat, érzelmeket „csípd el”, majd egyszerűen engedd szabadon és cseréld fel azzal a számodra pozitív gondolattal, amellyel teremteni szeretnél vagy érzelemmel, amelyet ki szeretnél nyilvánítani az adott helyzetben. Tudatosan fókuszálj a pozitívumokra. Teremts olyan körülményeket magadnak, hogy minél több számodra pozitív helyzettel, személlyel, körülménnyel találkozhassál ezeken a napokon. Ünnepelj! Adj hálát minden jóért, ami az életedben már jelen van.

Ne felejtsd! Amire figyelmedet irányítod, azt fogod megteremteni. Senki nem fogja helyetted eldönteni, hogy ez most neked jó vagy nem jó. Csak Te tudod a gondolkodásodat meghatározni. Küldj szeretetteljes gondolatokat szeretteidnek, embertársaidnak, a Föld teremtményeinek és magának a Földanyának. Teremts magadnak és „utazó-társaidnak” szeretetet, békét, bőséget és boldogságot. Adakozz! Adj minél többet önmagadból, önzetlenül, tiszta szeretetből. Hívd fel mások figyelmét e napok jelentőségére és a napokba rejlő lehetőségekre. Szóljatok minél több embernek, hogy ők is tudatosak lehessenek ezeken a napokon!

Minden olyat tegyél meg, amit szeretnél, hogy tízmilliószoros erővel hasson!
Bővebben 10milliószoros napkról bővebben itt olvashatol :ITT

2015. február 26. csütörtök, 13:38
Februárban Meditáció és tanítás 1 napos kezdő tanfolyam
2015.02.28. szombat, 9.00-17.00.

Helyszín: Mantra Buddhista Közösség 1046 Bp.Szent László tér 7.

Meditáció és buddhista tanítás meghallgatása és elvégzése után lehet közösségünkhöz csatlakozni !

Belépődíj: 5.000.-Ft
Jelentkezés :http://www.buddhistaegyhaz.hu/progr_t

Meditációk: ülőmeditáció, járómeditáció, meditáció (vezetett)
A nap végén tapasztalatok ,élmények megosztása.

Meditációról itt olvasható: OLVASÁS