Kérem várjon!
8 szerencsés jel
Nyitó oldal
Mantra
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Buddhista közösségünk tagja a nemzetközi Nepáli Buddhista Drukpa Kagyü közösségnek. Szellemi tanítónk és mentorunk: Tiszteletreméltó Láma Kalsang, Sangye Choeling Kolostorok vezető lámája (kenpoja), Sangye Choeling kolostor, Nepál, Kathmandu. Buddhista közösségünk elkötelezett a több ezer éves buddhista szellemi hagyományok mellett és azok tapasztalataira támaszkodik. Közösségünk a "széles ösvény Rimé" szellemében mutat utat a buddhizmus iránt érdeklődőknek. Magyarországi Buddhista Közösségünk a tanítások eredeti tisztaságát megtartva arra törekszik, hogy a gyakorlati ösvény megtalálásában segítséget nyújtson minden érdeklődőnek vallási elkötelezettségtől függetlenül.
Kalsang Láma
Tiszteletreméltó
Lama Kalsang közösségünk
„szellemi vezetője” és tanítója.

Lama Kalsang,
Sangye Choeling kolostor
Nepal, Kathmandu

tovább információ itt...
  Trulku Jigme Choeying Norbu
Őeminenciája
Trulku Jigme Choeying Norbu
beiktatási ünnepsége

tovább információ itt...
Ajánlja nekünk adójának 1%-át! Önnek csak egy aláírás!
Templomunkat adományokból tartjuk fent. Kérünk, Te is segítsd működésünket,
hogy minél több embernek segíthessünk dharma tanításban, oktatásban és meditációban!

Ha nekünk ajánlotta adója 1%-át, kérjük töltse ki alábbi űrlapot (név, e-mail cím).
Köszönjük.
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Adószám: 18295823-1-41
Dalai Láma
SOHA NE ADD FEL

Soha ne add fel. Bármi történjék is,
soha ne add fel.
Erősítsd meg a szíved.
Országodban túl sok
energiát fordítanak
az ész fejlesztésére,
ahelyett, hogy a szívűket edzenék.
Légy együttérző
a barátaidon kívül
mindenki mással is.
Légy együttérző.
Dolgozz lelked és
egyben a világbékéjéért.
Dolgozz a békéért és hallgass rám:
Soha ne add fel.
Nem számít, mi zajlik körülötted,
nem számít mi történik
Soha ne add fel”. .

Őszentsége, a XIV. Dalai Láma

Mani Kerék
Az imamalom több millió nagyon pici betűvel írt mantrát - a világ minden lényének szóló jókívánságot tartalmaz: jó egészség, béke, szerencse, jólét, azaz minden lényt szolgáló szellemi, anyagi gyarapodás. Pörgessük meg és kívánjuk közben, hogy ezek a jókívánságok teljesüljenek. Forgatása vallásos érdemeket szerző cselekedetnek számít, melynek révén azok a hívő laikusok is szerezhetnek újabb és újabb érdemeket, akik nem tudják olvasni a szent szövegeket. A henger minden fordulata a papírtekercsen lévő összes imaformula, mantra megismétlésével, elmondásával egyenértékű. Lényeges szempont, hogy az imamalmot mindig az óramutató, azaz a nap járásával megegyező irányban kell forgatni, úgy ahogy a buddhisták a szent helyeket körüljárják.
A hat szótag segít
a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.
1. Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja;
2. Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakrolásának megvalósítását segíti elő;
3. Ni a türelem (a várakozás) és a türelem (mások elviselése) gyakorlását mozdítja elő;
4. Päd a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni;
5. Me a koncentrálásban segít;
6. Hum a bölcsesség gyakorlásában segít.

Legújabb híreink
2014. április 23. szerda, 17:29
Májusban ,Meditáció és tanítás 1 napos tanfolyam
Meditáció és buddhista tanítás meghallgatása és elvégzése után lehet közösségünkhöz csatlakozni !

Időpont: 2014.05.10 .szombat, 9.00-17.00.

Meditációk: ülőmeditáció, járómeditáció, meditáció (vezetett)
A nap végén tapasztalatok ,élmények megosztása

Meditáció célja: egyensúlyba és harmóniába kerülni önmagunkkal. A meditációban megismerjük önmagunkat, önmegvalósító és öngyógyító technikákat tanulunk meg. Ezeket a technikákat mindenki megtanulhatja, bárki elsajátíthatja. Ahhoz, hogy napjaidat harmóniában élhesd, „lelki békére-lelki, egyensúlyra” van szükséged. Meditáció egy belső utazás, amikor meditálsz: tudatod az (elme) megpihen, egyensúlyba kerül, tested feltöltődik energiával és békére lel.

Jelentkezés meditációra: ITT

2014. április 23. szerda, 17:29
Meditáció jótékony hatása
meditáció
Aki kitartóan meditál, annak megváltozik az élete. Képessé válik az élet illúziók nélküli szemléletére, a mindennapok félelem nélküli nyugodt, szabad megélésére. Számára természetessé válik a valóság közvetlen megtapasztalása. Végső soron képessé válunk felismerni, hogy mindenben az abszolút irányít bennünket. Nincs jó vagy rossz, ami megszabná viselkedésünket, mert kizárólag a szívünket követjük. (megvilágosodás)
Meditáció testi hatásai révén csökkenti az öregedési folyamatot. A kiegyensúlyozott , levegő áramlása könnyebb légzést eredményez. Hosszú távon kedvező változások ( agyféltekék összehangolása) az agyi elektromos aktivitás és az agyműködés kiegyensúlyozottságában. Ellazítja az idegrendszert. A vér áramlása gyorsul, ez lelassítja a szívfrekvenciáját. Nő a terhelhetőség, javul az életerő, energetizáltság és az immunrendszer is erősödik. Harmonizálja az endokrin rendszert .

Normalizálja a koleszterin szintet, csökkenti a szív-és érrendszeri betegség kockázatát. Képes csökkenteni a laktát szintet, ezért csökken a szorongás és izomfeszülés. Jótékonyan hat a menstruációs tünetekre, asztmára, meddőségre( feszültség okozta). Csökkenti a fejfájást, migrént, érzelmi stresszt. Segít az izzadás és a krónikus betegségek, mint pl, allergia, megszüntetésében is.

Pszichológiai hatásai, többek között segíti a két agyfélteke összehangolását. Fokozott agyhullám koherencia miatt, jobb a tanulási képesség, nő a koncentráció, jobb a memória. Nő a kreativitás, így az összetett problémák megoldásának képessége is fokozódik. A helyes látásmóddal, nő az intelligencia, az önbizalom és a kiegyensúlyozottság. Intuíciós képességünk révén gyorsan reagálunk az eseményekre. Képessé válunk gondolatainkat rendezni, agresszió helyett, barátságos attitűd kialakítására, felelősségérzet és teljes érzelmi stabilitás létrehozására. Csökken a gondolkodás , mint a nyugtalanság, aggódás hajlamai. Képesek leszünk rossz szokásainkat , mentális betegségeket eltávolítani. Feloldani félelmeinket, a fóbiákat és az álmatlanságot. Segít lemondani az alkoholról a dohányzásról, és csökkenti az igényt a drogok, tabletták iránt

Lélektani hatása által nyugalmat biztosít, harmóniába kerül a test, szellem, lélek. Segít a változások megélése által a jelen pillanatban élni, és a tudatosság, az egység megtapasztalásában. Önmaga és mások elfogadása mellett, megtanulunk megbocsátani, kifejlődik az együttérzés képessége. Növekszik a szinkronicitás az életünkben. Megjelenik a mások és saját magunk mélyebb megértése, harmóniába kerülés környezetünkkel, melyben felfedezzük céljainkat. Ez vezet a megvilágosodáshoz.
2014. április 14. hétfő, 20:46
Telőhold napján szertartás
18.00-18.30-ig Amitabha Buddha szertartás, utána pudzsa.

Telőhold napján  közösségi szertartást tartunk melyre szeretettel várunk minden tagunkat és a meghívottakat.

18.00-18.30-ig Amitabha Buddha szertartás,utána pudzsa.

Mantra Buddhista Dharma Központban 1046 Budapest Szent László tér 7.

Programok a gyakorláshoz:    http://www.buddhistaegyhaz.hu/progr_p