Kérem várjon!
8 szerencsés jel
látogatók száma: 1925020 fő
zene ki/be
Nyitó oldal
Mantra
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Buddhista közösségünk tagja a nemzetközi Nepáli-Bhutáni Buddhista Drukpa Kagyü közösségnek. Szellemi tanítónk és mentorunk: Tiszteletreméltó Khenpo Kalsang, Sangye Choeling Kolostorok vezető Khenpoja (Lámája, Sangye Choeling kolostor, Nepál, Kathmandu.) Buddhista közösségünk elkötelezett a több ezer éves buddhista szellemi hagyományok mellett és azok tapasztalataira támaszkodik. Közösségünk a "széles ösvény Rimé" szellemében mutat utat a buddhizmus iránt érdeklődőknek. Magyarországi Buddhista Közösségünk a tanítások eredeti tisztaságát megtartva arra törekszik, hogy a gyakorlati ösvény megtalálásában segítséget nyújtson minden érdeklődőnek vallási elkötelezettségtől függetlenül.
Khenpo Kalsang
Tiszteletreméltó
Khenpo Kalsang közösségünk
„szellemi vezetője” és tanítója.

Khenpo Kalsang,
Sangye Choeling kolostor
Nepal, Kathmandu

tovább információ itt...
  Trulku Jigme Choeying Norbu
Őeminenciája
Trulku Jigme Choeying Norbu
beiktatási ünnepsége

tovább információ itt...
Ajánlja nekünk adójának 1%-át! Önnek csak egy aláírás!
Templomunkat adományokból tartjuk fent. Kérünk, Te is segítsd működésünket,
hogy minél több embernek segíthessünk dharma tanításban, oktatásban és meditációban!

Ha nekünk ajánlotta adója 1%-át, kérjük töltse ki alábbi űrlapot (név, e-mail cím).
Köszönjük.
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Adószám: 18295823-1-41
Dalai Láma
SOHA NE ADD FEL

Soha ne add fel. Bármi történjék is,
soha ne add fel.
Erősítsd meg a szíved.
Országodban túl sok
energiát fordítanak
az ész fejlesztésére,
ahelyett, hogy a szívűket edzenék.
Légy együttérző
a barátaidon kívül
mindenki mással is.
Légy együttérző.
Dolgozz lelked és
egyben a világbékéjéért.
Dolgozz a békéért és hallgass rám:
Soha ne add fel.
Nem számít, mi zajlik körülötted,
nem számít mi történik
Soha ne add fel”. .

Őszentsége, a XIV. Dalai Láma

Mani Kerék
Kérjük kattintson az egyik imamalomra a forgatáshoz!
ennyien forgatták: 99769 (utoljára: 2015-03-30 18:59:45)
Az imamalom több millió nagyon pici betűvel írt mantrát - a világ minden lényének szóló jókívánságot tartalmaz: jó egészség, béke, szerencse, jólét, azaz minden lényt szolgáló szellemi, anyagi gyarapodás. Pörgessük meg és kívánjuk közben, hogy ezek a jókívánságok teljesüljenek. Forgatása vallásos érdemeket szerző cselekedetnek számít, melynek révén azok a hívő laikusok is szerezhetnek újabb és újabb érdemeket, akik nem tudják olvasni a szent szövegeket. A henger minden fordulata a papírtekercsen lévő összes imaformula, mantra megismétlésével, elmondásával egyenértékű. Lényeges szempont, hogy az imamalmot mindig az óramutató, azaz a nap járásával megegyező irányban kell forgatni, úgy ahogy a buddhisták a szent helyeket körüljárják.
A hat szótag segít
a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.
1. Om megtisztít a boldogsághoz és a büszkeséghez való neurotikus ragaszkodástól, amely az istenek világában létezőket sújtja;
2. Ma szótag áldása a nagylelkűség gyakorlásában segít elérni a tökéletességet, a tiszta etika gyakrolásának megvalósítását segíti elő;
3. Ni a türelem (a várakozás) és a türelem (mások elviselése) gyakorlását mozdítja elő;
4. Päd a negyedik szótag a kitartásban segít tökéletesedni;
5. Me a koncentrálásban segít;
6. Hum a bölcsesség gyakorlásában segít.

Legújabb híreink
2015. március 20. péntek, 15:59
A Szaturnusz éve befejeződik a Halak újholddal és megkezdjük a Jupiter évét! Új távlatok, új szellemiség, Bőség!
újhold a befelé figyelés, a meditáció,

Március 20-án újhold lesz a Halak 29-fokán. Nem akármilyen fok ez a 29! Az állatöv utolsó jelében  a Halakban  és annak is az utolsó fokán, a 29. fokán jön léte az újhold, amely napfogyatkozás is egyben. Kb. 30 perccel az exact újhold után a Nap is belép a Kos jelébe, a zodiákus első jelébe és annak is a legelső fokára.Globálisan lezárul egy nagy fejezet és egy új ciklus veszi most kezdetét. Erős átmenet ez, Halakból a Kosba. Fel kell ébredni! Az újhold rendkívül erős, a napfogyatkozás még erőteljesebbé teszi, ráadásul anaretikus (kritikus fok -29.) fokon jön létre, mely instabilitást, pszichés érzékenységet eredményezhet már napokkal korábban is. Tegyünk a szokottnál nagyobb erőfeszítéseket az érzékenységünk megóvására, zárjuk ki tudatosan a negatív gondolatokat és a negatív hatásokat ne engedjük be, ne hagyjuk elhatalmasodni! A Halak jegye  a visszatérés jegye  vissza az ősforráshoz -, és az önfeláldozásé. Kettős jegy lévén energiáival két féle képen azonosulhatunk: az önfeláldozás történhet önként, de megélhetjük áldozatnak is magunkat, ha az  áldozatvállaló szerepét öltöttük magunkra. Az önfeláldozás arról szól, hogy le tudok mondani a saját akaratomról, a saját vágyaimról egy másik emberért, még úgy is, hogy ezért nem várok viszonzást. Ezt hívják feltétel nélküli szeretetnek. Nincs benne elvárás, nincs benne feltétel. A Halak jegy másik leghétköznapibb megélése az áldozati szerep, a mártírság, és az önsajnálat. Természetesen ezt nem tudatosan teszik akik teszik, de így tudnak figyelmet kicsikarni másoktól, hogy foglalkozzanak velük. Mindezekre azért tértem ki részletesen, mert felerősödhetnek a negatív hajlamok. Az újhold energiái az ego feladására, vagyis a feltétel nélküli szeretet folyamatának megélésére hívja fel a figyelmet, ahova az átlagembernek nagyon nehéz eljutnia. El kell engedni minden eddig cipelt veszteséget, félelmet, szomorúságot, hogy a lelki sebeink begyógyulhassanak. Végleg! Nem cipelhetjük tovább! Erről szól a Halak 29. foka.

Egy idős cseroki indián az életről mesélt az unokájának…
“Küzdelem zajlik a bensőmben, ” mondta a fiúnak. “Rettentő harc ez, két oroszlán vívja egymással. Az egyik gonosz  ő a harag, irigység, bánat, mohóság, arrogancia, önsajnálat, bűntudat, sértődöttség, kisebbrendűség, hazugságok, önteltség, felsőbbrendűség és ego. A másik jó: ő az öröm, béke, szeretet, remény, derűs nyugalom, alázat, kedvesség, jóakarat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és hit. Ugyanez a harc benned is zajlik és mindenki másban is.
Az unoka elgondolkozott egy percre majd megkérdezte a nagyapját, “Melyik oroszlán fog győzni? “Amelyiket táplálod. válaszolta az idős indián

Általában az újhold a befelé figyelés, a meditáció, az imádság és más spirituális gyakorlatok ideje. Kérhetünk belső útmutatást is, bár a napfogyatkozás miatt talán ez nem a legalkalmasabb újhold erre. Ellenben az összes felgyülemlett negatív energia elengedésére, a megtisztulásra fókuszálni határozottan érdemes!


A védikus asztrológia a napfogyatkozásnak nagy jelentőséget tulajdonít. Baljóslatú, negatív eseményeket kötnek hozzá, mivel a fény, az életenergia, a tudatosság  (Nap) takarásban van, és az elmét, a pszichét démoni, sötét erők veszik birtokukba (Ráhu, Kétu). Éppen ezért nem szokásuk a napfogyatkozást végignézni, zárt helyen végeznek ilyenkor spirituális gyakorlatokat.

Március 20-án az újholdat követően nem sokkal belép a Nap a Kos jegyébe. Asztrológiai szemszögből ezt tekintjük az asztrológiai év kezdetének. A Szaturnusz éve befejeződik a Halak újholddal és megkezdjük a Jupiter évét!  Új távlatok, új szellemiség, Bőség!
/forrás.horoszkopelemzes.hu/

2015. március 14. szombat, 20:42
Újhold napján pudzsa
2015.03.20.péntek 18.30-18.00

18..00-18.30 Sakjamuni Buddha  szertartás.

18.30-20.00. Újhold napján pudzsa , közösségi szertartást tartunk melyre szeretettel várunk minden tagunkat és a meghívottakat.

Mantra Buddhista Dharma Központban 1046 Budapest Szent László tér 7.